קסרלטו, פרדקסה או אליקוויס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/02/2017 | 11:39 | מאת: יובל

שלום, אני בן 51 מאובחן בפרפור פרוזדורים התקפי. מדד CHADS 1 ׁ(יתר לחץ דם). עד היום טופלתי באספירין 100 מ"ג ליום. החלטתי לעבור למדללי הדם החדשים. הרופא המליץ לי על קסרלטו אבל תחושתי היא שדווקא הפרדקסה מתאים יותר? אשמח לקבל את דעתך תודה

18/02/2017 | 11:17 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, עליך לגשת לבדיקת קרדיולוג עם כל החומר שבידיך. יש לוודא מספר נקודות, כולל מימצאים באקו לב, בהולטר קצב לב, צדירות הפירפור וקיום של מחלות אחרות, לרבות סוכרת, יל״ד, באם היו אירועים תסחיפים לרבות מאורע נוירולוגי וכו׳. פנה נא לבדיקת קרידולוג. רופא קרידולוג ימבצע הערכה מדוקדקת וייתן לך המלצות באשר לטיפול בנוגדי קרישה כאלה או אחרים ובכלל. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה