תוצאות מיפוי לב דחןףףףףף

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/09/2006 | 18:17 | מאת: estar70

אימי בת 60 אושפזה מספר פעמים עקב חום ממקור לא ידוע לחץ דם וסכרת במהלך האישפוזים עברה אקו והוחלט לבצע גם מיפוי לב אלא היו התוצאות:מקטע פליטה 55% היפוקינזיה מידפוסטריאורית ואינפריאורית וספטום בזלי לחץ ריאתי מוגבר במידה קשה (70) עורק ריאתי מורחב לאור ממצאים אלו הועלתה האפשרות שלsilent ischemia איסכמיה קשה בדופן תחתון ואפיקלי .בינתיים אמא עברה צינטור והרופא המצנטר אמר שלא הייתה חסימה ושעם לב כזה ניתן לחיות עד 120 מה אם כן הבעיה בלב ואיך מטפלים בה ? מה גורם ללחץ הריאתי הקשה? הבנתי שהלחץ הריאתי מסוכן האם זו יכולה להיות הסיבה לאנמיה קשה? האם אמא צריכה ניתוח לב?אני נורא מבולבלת ולא יודעת מה משמעות הדברים יש בעיה או אין בעיה בלב?אשמח לקבל תשובות ברורות בנושא תודה מראש

שלום לך, לפי תאורך הבעיה העיקרית של אימך היא יתר לחץ דם ריאתי קשה. זוהי מחלה המלווה בשינויים בכלי הדם הריאתיים וגורמת לעומס על חדר ימין של הלב וקוצר נשימה. אחת הסיבות השכיחות לתופעה היא תסחיפים ריאתיים חוזרים. אם הצינתור תקין ולא נתגלו בו היצרויות בעורקים הכליליים, הרי תשובת המיפוי פחות רלוונטית. הסיבות ליתר לחץ דם ריאתי מגוונות וכוללות הפרעה מבנית בלב. במידה ואין הפרעה מבנית כזאת המחלה מוגדרת כיתר לחץ דם ריאתי ראשוני. לאחר ביצוע אקו לב, יש לפנות לרופא ריאות על מנת לשקול טיפול ליתר לחץ דם ריאתי ראשוני וזאת בעיקר לפי הדרגה התפקודית. יתר לחץ דם ריאתי מלווה בדרך כלל בעלייה בהמוגלובין ולא באנמיה וניתוח אינו נכלל במגוון הטיפולים במחלה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים