בדיקת חסימות בעורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/08/2006 | 06:30 | מאת: ליאור

מה הבדיקה הכי מדויקת לאיתור חסימות בעורקי הלב (ואם קיים הנתון באחוזים): מיפוי לב בתליום, אקו במאמץ או צנטור וירטואלי? האם יש ערך מוסף לביצוע צנטור וירטואלי (ממומן ברובו ע"י חברת הבטוח) מספר חודשים לאחר שבצעתי אקו במאמץ, והתוצאות היו טובות. אני חולה לב ועברתי התקף לפני מספר שנים. תודה

שלום ליאור, לכל בדיקה מאלה שהזכרת יתרונות וחסרונות. בעוד CT לב הינה בדיקה אנטומית, המיפוי ואקו במאמץ מתימרות להיות בדיקות אשר מעריכות את המשמעות הפיזיולוגיות של ההיצרויות במידה וקיימות. הבדיקה המדויקת מכולן אך גם הפולשנית ביותר הינה צינתור כלילי וגם היא בדיקה שעיקרה אנטומית. ההחלטה לאיזו בדיקה לשלוח תלויה במרכיבים רבים שהחשובים בהם הקליניקה, הדרגה התפקודית והמידע מבדיקות קודמות אם היו. חשובה מכל היא הסיבה שבגינה הינך נשלח לבדיקות עזר. תודה על פנייתך לפורום

10/12/2006 | 22:30 | מאת: יוסי

נודע לי כי קיימת תרופה אותה לוקחים וע"י כך נמנעים מטיפול חודרני לפתיחת חסימת עורקים. האם אכן קיימת תרופה כזו? ולמי היא מתאימה? אודה על תשובה מהירה .

06/01/2008 | 10:58 | מאת: לאון

יש לי הפניה לצנטור וירטואלי אבל אני לא מצליח למצאו מקומות איפו עושים את זה! מאוד מבקש לעזור לי מי שיודעה.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים