TSH מדוכה ולב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/08/2006 | 15:54 | מאת: משה

שלום ד"ר אני בן 57 לאחר כריטה של בלוטת התריס 2004 סרטן פיפלר קרצינומה אנדו שלי אומר שאני צריך לקחת 250 מ.ג אלקטרסין ביום ואני לוקח כל יום זה גורםשTSHכמו פיעלות יתרTSH כיום 0 אני מבין שבפיעלות יתר של הבלוטה יכול לגרום נזק ללב אני לוקח נורמיטן 50 פעם ביום בגלל דופק מאיר בגלל אלקטרסין אני גם מרגיש חלש אבל הרופא לא מרשה לי להקטין את המינון אני רוצה לדעת היזה תןפעות יחלות להיות לי מנסיונך בחולם שיש להם פיעלות יתר של הבלןטה וזה גורם להם בעיות או מחלות לב תודה אני 3 שנים בישראל השמח לקבל כל מידע שאני לא ירוץ לרופא אל כל מיחוש בחזה

שלום משה, תירוטוקסיקוזיס (מכונה לעיתים בטעות תריסיות יתר במקרים אלה) יכול לגרום לתופעות לבביות כגון תפוקת לב גבוהה, דפיקות לב, שכיחות יתר של הפרעות קצב, בעיקר פרפור פרוזדורים והחמרה באי ספיקת לב באנשים עם מחלת לב ידועה. זאת בנוסף לתופעות אחרות כגון אי סבילות לחום, הזעת יתר, נשירת שער והלבנתו, שינויים בעור ובציפורניים, הפרעות במערכת העיכול ועוד. עליך להתיעץ עם הרופא האונקולוג והאנדוקרינולוג מדוע הם רוצים לדכא כל כך את ה TSH. תודה על פנייתך לפורום

05/08/2006 | 12:55 | מאת: משה

TSH מדוכה זה בגלל שהמחלה לא תתפשט בגוף במידה והטיפול של היוד לא השמיד את כל שאריות של הבלוטה לאחר הניתוח יש מצב שאני יכול לבדוק עים אלקטרסין יגרום לי נזק? אני סובל לחץ דם מקבל50 נורמיטן 10 אנלדקסוחצי כדור דיזארי? להשתנה אל מה אני צריך להקפיד תודה ויןם שקט

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים