מחלת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/08/2006 | 08:06 | מאת: מוטי

שלום רב, מהו ההבדל בין מחלת לב כלילית למחלת לב איסכמית? ומה הקשר ביניהם? תודה על תשובתכם. בתודה ובברכה - מוטי.

שלום מוטי, איסכמיה הוא מצב של חוסר אספקת דם וחמצן ללב. במרבית המקרים האיסכמיה נגרמת כתוצאה מהפרעה במאזן של צריכת החמצן של הלב לבין היכולת של העורקים לספק דם וחמצן בכמות מספקת. הסיבה השכיחה ביותר להפרת איזון זה הינה היצרות משמעותית בעורקים הכליליים. לפיכך קיימת חפיפה משמעותית בין מחלת לב כלילית לבין איסכמיה. מצבים אחרים אשר יכולים לגרום לאיסכמיה כוללים תצרוכת מוגברת של שריר הלב, כגון יתר פעילות של בלוטת התריס, עיבוי שריר הלב, הפרעת קצב מהירה ועוד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים