VSD מוסקולרי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/08/2006 | 21:50 | מאת: מירי

שלום. בני בן 6 חודשים. בהריון אובחן אצלו VSD מוסקולרי קל. גם מיד אחרי הלידה וכן בגיל חודש אובחן VSD זה ללא שינוי. בגיל 6 חודשים (עכשיו) לא נתגלה ה-VSD בבדיקת US. נאמר לנו בסיום הבדיקה לשכוח מהנושא. שאלותי הן: 1. האם באמת לשכוח מהנושא או שיש צורך במעקב או בבדיקה נוספת כעת או בעתיד. 2. האם יש מגבלות או אזהרות כלשהם עבור בני בעתיד (אספירין לפני טיפול שינים וכיו"ב). תודה, מירי.

שלום מירי, לפי תאורך לבנך היה VSD מוסקולרי קטן, אשר נסגר באופן עצמוני עם גדילתו. אם לא ניתן לראות את הפגם בדופלר בבדיקת האקו, לבן שלך לב תקין ואין לו כל מגבלה בפעילות ואינו זקוק לאנטיביוטיקה לפני פעולות פולשניות כגון טיפולי שיניים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים