נורמיטן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/06/2006 | 08:07 | מאת: אריק

אני מקבל נורמיטן 50 מ"ג להאטת קצב הלב ( בנוסף וואסקייס 5מ"ג פעמיים ביום, מיקרופירין 100 וסימבקור 20 ) בעקבות כתבה על מחקר באנגליה, שבה יש סכנה בנטילת תרופות חוסמי בטא לשבץ מוחי וסוכרת: 1) האם חרף מאמציי להוריד רמת סוכר בדם קיים סיכוי שבגלל הנורמיטן אני לא מצליח לרדת מ- 120/130? 2) האם ניתן להחליף את הנורמיטן בתרופות חוסמות ace ואני מדגיש שהנורמיטן הוא להאטת קצב הלב ולאו דווקא להורדת לחץ דם. רציתי להוסיף שלפני 12 שנה קיבלתי אוטם בשריר הלב ומאז אני מטופל בתרופות אלו

שלום אריק, כל התרופות שציינת הוכחו כיעילות להארכת תוחלת החיים ואיכות החיים במצבך הרפואי. קשה להאשים את הנורמיטן בקושי איזון הסוכרת. ישנה כמות עצומה של מאמרים אשר הוכיחו את יעילותם של חוסמי בטא בחולים עם מחלה כלילית ויתר לחץ דם, וקשה לי להגיב על מאמר בודד שאינני מכיר את פרטיו. אתה נוטל מעכבי ACE (ווסקייס) כך ששאלתך לגבי החלפה אינה רלוונטית תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים