אי-נוחות באזור סרעפת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/06/2006 | 22:47 | מאת: גגג

לכל הצדיקים ושומרי נפש אדם ,שלום (כוונתי לרופאים היקרים שלנו). אני בן 46 ולפני כחצי שנה עברתי צינתור +השתלת סייפר (ללא אירוע ללבי כלשהו) עקב חסימת עורק אחד בכ-95%.לאחר פרק זמן קצר,הופיעו אצלי ריפרופי פרוזדורים בעליה ימינית,נגד כוון השעון.כדורים לא הצליחו לפתור את הבעיה ולפני כשבועיים, עברתי אבלציה ועד עתה, זה נראה בסדר ואין סימנים לריפרופים.רק מה,כשאני עושה פעילות ספורטיבית או מתרומם באופן חד ,ממצב ישיבה לעמידה,אני מרגיש את הלב או יותר מדויק, אי-נוחות באזור הסרעפת.למעשה,הרגשה זו מלווה אותי כבר מאז הצינתור ואולי אפילו קצת לפני (בעת תעוקת לב שהייתה לי לפני הצינתור).מה יכולה להיות סיבה לכך ? יש לי בקע סרעפתי קטן ,האם זה יכול להיות מזה ? איך אפשר לטפל בעניין הזה ? אשמח לקבל התייחסות ותודה רבה מקרב ליבי על העזרה שנתתם לי בעבר ולכל הפורום ! יישר כוח, גדי

שלום גדי, כאבים ברום הבטן המוחמרים במאמץ יכולים לבטא איסכמיה או היצרות בעורקי הלב ולעיתים קשה להבדילם מכאבים ממקור אחר כגון ממערכת העיכול. היצרות מחדש בסטנט מסוג סייפר היא נדירה יחסית אך קיימת עד 10% מהמקרים בקבוצות מסויימות של חולים. יחד עם זאת, הביטוי הקליני של התופעה הוא בדרך כלל מאוחר יותר מחצי שנה. במקרה שלך, אם האק'ג הבסיסי תקין, ניתן לשקול ביצוע מבחן מאמץ על מנת לשלול מחלה משמעותית בעורקי הלב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים