פיתוח מסת שריר לאחר אירע לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/06/2006 | 19:09 | מאת: איציק

לפני 3 חודשים עברתי צינתור ( STENT) - בעקבות התקף לב. תוצאות מבחן מאמץ שביצעתי לאחר הצינתור היו טובות ומזה כחודשיים אני צועד בקביעות . לאחרונה חזרתי גם לשחות .אני חש בטוב עם הפעילות האירובית . השאלה מתייחסת לאימוני מסת שריר שאני מעוניין לחזור ולבצע . לפני האירוע התאמנתי במשך שנים בקביעות . האם אין כל סכנה בפעילות מסוג זה שאינה פעילות אירובית ? תודה מראש.

שלום איציק, ככלל לא מומלץ לבצע פעילות אנאירובית עם כוח מתפרץ בחולים עם מחלת לב כלילית. יש חשיבות מסויימת לחומרת המחלה שנתגלתה בצינתור, פעמים מבוצע טיפול בעורק האחראי לאוטם אך בעורקים אחרים נותרות היצרויות נוספות. הייתי ממליץ לך להמשיך בפעילות אירובית ובטיפול התרופתי למניעה של הישנות ארועים נוספים. תודה על פנייתך לפורום

14/06/2006 | 14:48 | מאת: איציק

תודה לתשובתך. האם ההמלצה להימנע היא המלצה גורפת או יש מקום לבחינה אינדוידואלית של המקרה ? תודה בשנית.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים