Mild Aortic Regurgitation

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/05/2006 | 08:44 | מאת: אושי

שלום, אני בת 35 ולאחרונה (לפני שלוש שנים) אובחן אצלי Mild Aortic Regurgitation,לא נוטלת שום תרופות. אני נמצאת בשבוע ה - 33 להריוני הראשון (הריון תקין: לחץ דם, אין בצקות). בתחילת ההריון(שבוע 14)ביקרתי אצל הקרדיולוג "ממצאים: JVP תקין. הולם חוד הלב נמוש תקין, קולות לב מהירים סדירים, האוושה נשמעת דיאסטולית קצרה ביותר 1/4, בבסיס, ריאות ובטן ב.מ.פ , אין בצקות היקפיות תוצאות א.ק.ג: קצב סינוס תקין טיפולים והמלצות: אתסמינית לחלוטין, בדיקה גופנית ללא ממצאים של אי ספיקת לב. אין לדעתי מקום בשלב זה לבצע אקו לב חוזר. במידה ובמהלך ההריון תהפוך סימפטומטית נשקול מחדש." ולשאלתי: נצא מתוך הנחה שהעובר נמצא במנח אורכי ומצג ראש, האם עדיין אוכל ללדת לידה רגילה או שבאבחנה לעיל יש סיכון וההמלצה תהיה ניתוח קיסרי? המון תודה אושי

30/05/2006 | 14:18 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב ותודה על פנייתך, בנתונים שלך - ניתן ללדת לידה רגילה לחלוטין. בברכה, דר' רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים