בלון שנשאר מספר ימים לאחר צנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

29/03/2016 | 21:54 | מאת: מוטי

שלום אצל קרוב משפחה שעבר צנתור דחוף עקב אירוע לבבי, הושאר בלון(דרך הקטטר שבעורק הירכיים) מספר ימים לאחר הצנתור. מה התפקיד שלו? באלו מקרים זה נעשה? ובאופן כללי, מה הדרך לבדוק האם הנזק ללב הפיך או לא הפיך? יש בדיקה שיכולה לאשש או לשלול נזק כזה? תודה רבה

מוטי שלום, בלון המושאר באבי העורקים נועד לתמוך המודינמית באופן זמני, בחולים עם הלם קרדיוגני הנגרם כתוצאה מירידה חדה בתפקווד החדר השמאלי (לדוגמה לאחר אוטם) או בשל דליפה חמורה של המסתם המיטרלי. באוטם תמיד נגרם נזק בלתי הפיך, שאת גודלו ניתן להעריך כעבור מספר שבועות, לאחר שחלה התאוששות באזורים סביב האזור שנפגע באופן בלתי הפיך (אם ישנם כאלה). הבדיקה המקובלת להערכת תפקוד הלב היא אקו, ובמקרים נדירים MRI. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים