אוושה סיסטולית?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/09/2014 | 01:29 | מאת: נ

אני בת 20, עקב התקף אסתמה ביקרתי היום במיון עם קוצר נשימה הולך ומחמיר, ובבדיקה הפיזית ציין הרופא בין היתר-"אוושה סיסטולית 1\6 מקסימלית ב LSB ללא הקרנה. הוצע לה לבצע צילום חזה-סרבה". אז סירבתי לצילום כי אני יודעת שאין טעם משום שזה התקף אסתמה ותו לא וחבל לי על הקרינה (כבר עברתי המון בדיקות מקרינות השנה כולל שני CT), אך מהי אותה אוושה? האם יש צורך להמשיך לבדוק בעניין? תודה

שלום לך, אוושה היא ממצא האזנתי שכיח בהאזנה ללב המרמז על זרימה מואצת דרך אחד המסתמים. רופא מיומן יוכל להבדיל לפי אופי האוושה אם הממצא דורש ברור נוסף או שהאוושה פיזיולוגית. אקו לב יוכל לשלול בעית לב מבנית או בעיה מסתמית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים