מיקום איסכמיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/06/2014 | 12:42 | מאת: זיקו

שלום . ביצעתי מיפוי לפני שנתיים להלן התוצאה : המימצאים מצביעים על איסכמיה קלה בדפנות פוסטרו-לטרלי ופוסטרו-בזלי (LCX) . הפרפוזיה ליתר דפנות חדר שמאל תקינה . ביצעתי מיפוי עתה להלן התוצאה : המיפוי מצביע על איסכמיה בחומרה קלה בגודל קטן באזור אפיקלי . אין סימנים של איסכמיה פעילה משמעותית באזורים אחרים . אני מבקש לדעת : האם מדובר על איסכמיה באותו מקום במיפויים השונים ? 2) יש לי בקור אצל הקרדיולוג רק בעוד חודש , האם לאור הבדיקה החדשה , ראוי להקדים התור ? תודה זיקו

זיקו שלום, המיפוי הנו בדיקה פיזיולוגית ויש בה מגבלות דיוק משמעותיות המודגמות בתשובות סותרות לאורך השנים במקרה שלך. האזורים בהם אובחנה איסכמיה בשתי הבדיקות, שונים ומסופקים על ידי כלי דם שונים. יש להתיחס בערבון מוגבל לתשובות של בדיקות עזר במנותק מההקשר הקליני ובלי לדעת מהי ההתוויה לביצוען. אם הבדיקה בוצעה באופן אלקטיבי, אם אתה מטופל באופן קבוע, ואין תעוקת חזה בלתי יציבה או החמרה קלינית לאחרונה, לא נראית סיבה ללחץ. תודה על פניתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים