EECP

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/02/2014 | 11:34 | מאת: גלה

שלום, אודה מאוד על חוות דעתך לגבי טיפול EECP - Enhanced External Counter Pulsation שמבוצע במרכז הלב בבית חולים שיבא. האם זה באמת גורם ליצירת מעקפים טבעיים ויכול להיות אלטרנטיבה לצנתור טיפולי? תודה רבה מראש, גלה

גלה שלום, הטיפול ב EECP אינו נפוץ ולי אישית אין בו נסיון כלל. על פי עבודות הממומנות ברובן על ידי חברות, אוכלוסיות חולים נבחרות עם תעוקת חזה מגבילה ללא יכולת לבצע רווסקולריזציה בצנתור או בניתוח וחולים עם אי ספיקת לב מפיקים שיפור סימפטומטי מטפול זה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים