נגישות
נגישות

רווסקולריזציה מהירה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

דיכאון: הלב באמת כואב

מחקר חדש מגלה כי נשים עד גיל 55 שסובלות מדיכאון נמצאות בסיכון מוגבר למחלות לב, התקף לב וסיבוכים שונים; זאת בנוסף לכך שהן ממילא הקבוצה הכי מועדת לדיכאון לדיכאון השפעה מזיקה, בעיקר על תפקוד הלב בנשים. כך עולה ממאמר חדש שפורסם לאחרונה בכתב העת Journal of the American Heart Association.מהנתונים עולה כי יותר מ-25% מהנשים בגיל 55 שנים ומטה שעברו אנגיוגרפיה (בדיקת כלי דם) והיו בדיכאון, היו בסיכון מוגבר לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם ולהתקף לב. חומרת הדיכאון שימשה כגורם מנבא למחלת עורקים כלילית, וזוהה קשר בין דיכאון בדרגה בינונית-עד-חמורה לסיכון כפול למחלת עורקים כלילית בנשים צעירות.במחקר השתתפו 3,200 משתתפים, שגויסו עוד לפני צנתור דחוף או אלקטיבי. החוקרים העריכו את תסמיני דיכאון במשתתפים והם סוווגו לקטיגוריות של דיכאון בינוני-עד-חמור או היעדר דיכאון עד דיכאון קל.בקבוצת הנשים הצעירות ביותר (עד גיל 55 שנים) תועדה השכיחות הגבוהה ביותר של...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לרווסקולריזציה מהירה

טיפולים תומכים לייצוב מצב רפואי - תמונת המחשה
טיפולים תומכים לייצוב מצב רפואי מהן התגובות האופייניות של ילדים לאחר תאונה או פציעה, וכיצד כדאי להתנהג בימים הראשונים ל...
הלם - תמונת המחשה
הלם בפרוס עלינו השנה האזרחית החדשה, צוות doctors.co.il מאחל לכל הגולשים שנת בריאות. doc...
ללמוד עוד על רווסקולריזציה מהירה
דיכאון: הלב באמת כואב-תמונה

מחקר חדש מגלה כי נשים עד גיל 55 שסובלות מדיכאון נמצאות...

מאת: ד"ר עמית...
24/07/2014
על סוכרת ואיסכמיה לבבית אסימפטומטית-תמונה

איסכמיה לבבית אסימפטומטית עשויה להיות הפיכה בחולים עם סוכרת...

מאת: מערכת zap...
19/11/2007
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לרווסקולריזציה מהירה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

רווסקולריזציה מהירה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אודה מאוד על חוות דעתך לגבי טיפול EECP - Enhanced External Counter Pulsation שמבוצע במרכז הלב בבית חולים שיבא. האם זה באמת גורם ליצירת מעקפים טבעיים ויכול להיות אלטרנטיבה לצנתור טיפולי? תודה רבה מראש, גלה

גלה שלום, הטיפול ב EECP אינו נפוץ ולי אישית אין בו נסיון כלל. על פי עבודות הממומנות ברובן על ידי חברות, אוכלוסיות חולים נבחרות עם תעוקת חזה מגבילה ללא יכולת לבצע רווסקולריזציה בצנתור או בניתוח וחולים עם אי ספיקת לב מפיקים שיפור סימפטומטי מטפול זה. תודה על פנייתך לפורום

בן 58 בעקבות תעוקת חזה ומיפוי עברתי צנטור שהדגים מחלה דו כלילית. בוצעה אנגיופלסטיה עם BMS ל - RCA אמצעי והומלץ על השלמת רווסקולריזציה ל - LAD . 10.11.09 עברתי צנטור אבחנתי ההצרות ב-LAD הוערכה כגבולית ובוצעה הערכה באמצעות PRESSURE WIRE שהדגימה כי ההצרות אינה המודינמית בקורולציה עם ממצאי המפוי. אני נוטל מזה 3 חודשים פלוויקס + אספירין בנוסף לסימוביל, סובל מצרבות קשות ושאלתי האם ניתן להפסיק כבר נטילת פלוויקס . בברכה עמי

יש ליטול פלוויקס בהנחחית רופא מצנתר... בסיכום צינתרו/ סיכום מחלה בד"כ מצויין לאזיה תקופה מומלצת נטילת פלוויקס. צרבת איננה קשורה למתן פלוויקס. גם יש צורך בבירור גסטרואנטרולוגי על מנת לוודא שאין בעיה פפטית, כגון כיב. ייתכן ויומלץ לך ליטול אחת התרופות המורידות חומציות. גם יש לקחת בשחבון שלעיתים צרבת מבטא בעצם בעיה כלילית פעילה. כשאי שתגש לבדיקת קרידולוג שלך עם מימצאי הצינתור והוא יוכל להנחות אותך לגבי המשך טיפול. באופן כללי מאוד, לאחר השתלת BMS, נטילת פלוויקס מומלצת עד 9 חודשים. בברכה, דר' דדשב

שלום ד"ר ארתור קרנר שמי שמעון ואני נכה 100% מצה לאחר הרעלת עופרת . סובל מיתר לחץ דם עם פגיעה רב מערכתית . עברתי 6 צנתורים פעמיים עם הכנסת תותב שנסתם פעמיים . הוחלט על ניתוח מעקפים לאחל הצינתור משנת 2004 . לאחר שעתיים עברתי אירוע מוחי בפלג גוף שמאל . ואז בוטל הניתוח מעקפים . בשנת 2006 הוחלט לעזור לי בצנתור נוסף במהלך הצנתור עלה לחץ דם ל300 סיסטולי בשל היפקסמיה תחת לחצי דם אלו הונשמתי למשך יממה . בצנתור הכלילי כמפורט בדוח מחלה טרשית בכל העורקים בעיקרבחלקים דיסטלים . הוחלט על הגברת הטיפול התרופתי וטיפול שמרני . לשאלתי . האם הטיפול השמרני היא הדרך היחידה למצבי ? האם צנתור נוסף יהיה בסיכון מוגבר ? האם בגלל האנטומיה הכלילית שאיננה מתאימה לטיפול פולשנית .הטיפול היחידי הינו שמרני ?? אשמח לתשובתך ותודה מראש בברכה שמעון

שמעון שלום, במצבים מורכבים כשלך ועם עבר רפואי כה עשיר, יהיה זה יומרני לומר דרך הפורום מהו הטיפול הטוב ביותר. על מנת להחליט האם ניתן לבצע צינתור נוסף יש לראות את סרטי הצינתור הקודמים. במידה שאין יכולת לבצע רווסקולריזציה מכאנית בצינתור או בניתוח, נותר טיפול שמרני. אם יש תעוקת חזה קשה ניתן לשקול טפולים נוספים שלא על ידי שיפור זרימת הדם ללב אלא להקלה על הכאבים. תודה על פניתך לפורום

שלום ד"ר ארתור קרנר ראשית תודה לתשובתך . הבינותי ממכתבך בגלל עבר רפואי עשיר רצוי להמשיך בטיפול שמרני . ולשקול טפולים להקלת על כאבים . אשמח לדעת מהם התרופות המתאימים להקלת הכאבים בחזה חוץ מהאיזוקט .??? בברכה ותודה מראש לתשובתך אלבו שמעון

דר' לין שלום, בקשר לניתוח רווסקולריזציה, אם הבנתי נכון מדובר בניתוק עורק מחלל הבטן וחיבורו לכלי הדם באיבר המין כפתרון לבעיות בזיקפה. בתשובתך מתאריך 17/8/03 כתבת שהניתוח מבוצע במרבית המרכזים הרפואיים. אורולוגים בקופת חולים אמרו לי שרק ברמב"ם מבצעים ניתוחים מסוג זה ואילו בשאר בתי החולים בארץ לא מאמינים בשיטה כיוון שהשיפור מושג באחוז קטן מהמיקרים [5-10%], וגם זה לטווח קצר בלבד. שאלות: 1) מה ידוע לך על אחוזי ההצלחה בניתוחים אלו -לאורך זמן. לא נשמע לי הגיוני שאם הסיכויים כל כך נמוכים, בתי החולים מציעים ניתוח זה ללקוחותיהם או שמא זה הפוטנציאל הכלכלי העומד מאחורי השיקולים לנתח. 2) מהן תופעות הלוואי, הסיכונים והסיבוכים העלולים להגרם מניתוח כזה. האם העורק שמנתקים לטובת הפין אינו חסר במקום ממנו נלקח. 3)האם ניתוח כזה מסובך יותר מניתוח לתיקון עקמת הפין שאתה מדבר בשיבחו בפורום זה. 4) היכן ניתן לבצע ניתוח רווסקולריזציה בבית חולים (לא פרטי) במרכז הארץ. 5) האם זה נכון שבחו"ל שיטה זו כבר לא מיושמת בגלל חוסר היעילות שבה.

השיטה הזו נעשית לאנשים צעירים שהכלים שלהם ובייחוד הכלים הקטנים לא חסומים. היא דורשת מיומנות במיקרוכירוגיה - וסבלנות וזמן כי זה לוקח זמן. אחוזי ההצלחה שלה במקרים שההחלטה נעשית בדרך הנכונה לאחר בדיקות הדמייה המוכיחות את החסימה - ואפשרות ההשקה - הן מעל 25% שזה אומר שלאחד מכל 4 אפשר לעזור - לאלה שאין להם זקפות לפני כן - וזה במקום זריקות או כדורים כל החיים. אם זה לא עוזר כמובן שאפשר לחזור לזריקות או לכדורים אין לזה בכלל קשר לניתוח של עקמת הפין - ממש לא קשור לעניין - שהוא ניתוח שנועד ליישר ת אבר המין כדי לאפשר חדירה - לא בגלל הבעייה הקוסמטית ( זה כבר הרי עניין של טעם אישי)

סליחה דוקטור אבל לא ענית לי היכן במרכז הארץ ניתן לעבור ניתוח כזה. הייתי גם רוצה לדעת איזו בדיקה נחשבת אמינה יותר ומדוייקת יותר לצורך איבחון כלי דם פגומים, בדיקת דופלר או אנגיוגרפיה. תודה.