טרופונין גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/05/2012 | 19:43 | מאת: ללי

האם יתכן מצב שבו רמת הטרופונין היא 9 והאדם לא עבר התקף לב?

ללי שלום, הטרופונין מעיד על הרס של תאי שריר לב. ייתכנו מצבים שאינם התקף לב בהם שלמות קרום תאי הלב נפגעת ותכולתם יכולה להתגלות בדם. המצבים השכיחים הם מיוקרדיטיס (דלקת של שריר הלב) הפרעת קצב מהירה, אי ספיקת לב, תסחיף ריאות, זיהום סיסטמי חמור ואחרים. תודה על פנייתך לפורום

24/05/2012 | 00:14 | מאת: ללי

תודה על תשובתך. האם דלקת חריפה בדרכי המרה יכולה לפגוע בשלמות קרום תאי הלב? ואם כן,איך אפשר לדעת שבאמת זו הסיבה להמצאות הטרופונין בדם ומה הטיפול?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים