טרופונין גבוה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סיבות אפשריות ומצבים דומים לטרופונין גבוה

בדיקת טרופונין - תמונת המחשה
בדיקת טרופונין מרגישים כאבים בחזה? חוששים מהתקף לב - ומיהרתם (בצדק) לחדר מיון? בדיקת רמת החלבון טרופונ...
רפואה דחופה - תמונת המחשה
רפואה דחופה הפנים התנפחו בבת אחת? מרגישים מחנק? ייתכן ומדובר באנגיואדמה: תגובה אלרגית של הגוף לתרופ...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטרופונין גבוה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טרופונין גבוה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות
07/09/2015 | 20:12 | מאת: עדי

שלום אני בחור בן 26 בריא בד"כ לפני שנתיים לקיתי במיוקרדיטיס אושפזתי למשך שבוע לאחר שנמצא רמת טרופונין גבוהה וה lv ירד ל55 המחלה הויראלית חלפה עשיתי אקו ואקג ובדיקת מאמץ הכל יצא תקין. לאחרונה התחלתי לסבול מבעיה של פעימה מוקדמת אני מרגיש כאילו הלב מפרפר זה קורה לפחות 5 פעמים ביום ולפעמים ברצף כמה פעימות. ביצעתי אקג הוא יצא תקין דופק תקין וגם הלחץ דם אני אמור לבצע הולטר. אני מודע שהתופעה אינה מסכנת חיים למרות שהיא מבהילה נורא אך רציתי לדעת אם יש קשר בין המיוקרדיטיס לתחילת התופעה של הפעימה המוקדמת ואיך אפשר לטפל בזה

שלום עדי, מתנצלת על העיכוב בתגובה, אך לצערי לא אוכל לעזור לך, אינני רופאה. כפי שאמרת פעימה מוקדמת לרוב אינה מסכנת חיים ואינני יודעת אם קשורה למיוקרדיטיס במקרה שלך. כדאי שלאחר ההולטר תיגש עם התוצאות לרופא ותתייעץ. בברכה, יעל

15/08/2014 | 00:49 | מאת: קרין

שמי קרין, בת 24. אסטמה מילדות מטופלת נקודתית, בריאה בדר"כ. אושפזתי לפני כ4 חודשים לאחר לחצים עזים בחזה. בדיקת דם הצביעה על טרופונין גבוה 0.1 שעם מתן אספירין ירד לאחר יומיים ל0.09 ושוחררתי לביתי. לפני כ5 ימים חליתי בשפעת קלה שלוותה בחום. 24 שעות לאחר מכן קיבלתי שוב התקף של כאבים עזים בחזה ובהגעה למיון התברר שוב טרופונין גבוה ברמה של 0.1 שלא השתנה במהלך אישפוז של 3 ימים בטיפול נמרץ לב. שוחררתי לביתי ללא הבחנה חד משמעית ועם עייפות מתמשכת ולחצים הולכים וחוזרים בחזה. לטענת הרופאים לא נמצאו סימני דלקת כאלו או אחרים ומלבד טרופונין גבוה כלל הבדיקות כולל אקו לב תקינות לחלוטין. מה עושים במקרה כזה? על מה זה יכול להעיד?

קרין שלום, לעליה מזערית קבועה של טרופונין בדם יש אבחנה מבדלת. בהעדר גורמי סיכון לטרשת ובהעדר מחלת לב מבנית, יש לשלול תהליך דלקתי של קרום הלב או של שריר הלב. תיתכן מעורבות קלה של הלב בזיהום השפעת. אם תפקוד הלב תקין, תרשים האק'ג תקין, ונשלל נוזל סביב הלב, הפרוגנוזה היא מצויינת, והמחלה תחלוף מעצמה. מכיוון שבדיקת טרופונין מתבצעת רק בחדרי מיון, יהיה קשה אדמיניסטרטיבית לתעד את רמת הטרופונין בזמן בריאות. תודה על פנייתך לפורום

22/05/2012 | 19:43 | מאת: ללי

האם יתכן מצב שבו רמת הטרופונין היא 9 והאדם לא עבר התקף לב?

ללי שלום, הטרופונין מעיד על הרס של תאי שריר לב. ייתכנו מצבים שאינם התקף לב בהם שלמות קרום תאי הלב נפגעת ותכולתם יכולה להתגלות בדם. המצבים השכיחים הם מיוקרדיטיס (דלקת של שריר הלב) הפרעת קצב מהירה, אי ספיקת לב, תסחיף ריאות, זיהום סיסטמי חמור ואחרים. תודה על פנייתך לפורום

24/05/2012 | 00:14 | מאת: ללי

תודה על תשובתך. האם דלקת חריפה בדרכי המרה יכולה לפגוע בשלמות קרום תאי הלב? ואם כן,איך אפשר לדעת שבאמת זו הסיבה להמצאות הטרופונין בדם ומה הטיפול?

15/03/2012 | 22:40 | מאת: עדי פינטו

שלום רב לרופא,אני בת 21 בריאה בדרך כלל ללא עבר רפואי ולא נוטלת תרופות. לפני שבועיים התחתנתי, 10 ימים לפני החתונה התחלתי לקחת כדורים בשם "פרימולוט נור" לעיכוב המחזור. הכדורים לא מכילים אסטרוגן אלא רק פרוגסטרון. לקחתי 2 כדורים ליום למשך 10 ימים. ביום השלישי ללקיחת הכדורים חשתי דקירות בחזה והופנתי למיון עשו לי בדיקות דם של גזים בדם ובדיקת d dimer שהייתה תקינה, 342 כשהנורמה בין 0-500. יום לפני החתונה כשזה בעצם היום האחרון ללקיחתן חשתי קוצר נשימה קל והופנתי שוב. הפעם d dimer הייתה 800 כשהנורמה 0-500. השאירו אותי לאשפוז ובבוקר ביצעו לי מיפוי ריאות איזוטופים שהיה תקין ושיחררו אותי. כעת, שבועיים לאחר החתונה כבר 5 ימים אני מרגישה דקירה חזקה באזור בחזה בצד שמאל, הכאב מורגש רק כשאני צוחקת מעומק הלב או נושמת עמוק מאוד. והיום בצהריים הרגשתי כאילו באזור הדקירה משהו ניתק, הייתה דקירה חזקה וכאילו תחושה של שיחרור.הפנו אותי שוב למיון והפעם d dimer הייתה תקינה התוצאה 13 כשהנורמה 0-250 הבדיקה בוצה בבית חולים אחר מכיוון שאני גרה כעת באזור ירושלים. בדיקת troponin יצאה גבוהה 0.049 כשהנורמה היא 0.000-0.030 .בנוסף בוצע אקג שהיה תקין,. אלו תוצאות שאר הבדיקות: SODIUM 139 POTASSIUM 3.7 GLUCOSE 89 BUN 15 CREATININE 0.63 BILIRUBIN TOTAL 0.5 ALK.PHOSPH 102 AST GOT 21 ALT GPT 15 GGT 11 חריג, נורמה 12-43 LDH 528 CK TOTAL 96 TROPONIN I 0.049 חריג, נורמה 0.000-0.030 PROTHROMBIN TIME SEC 15.5 PROTHROMBIN TIME ? % 94 PROTHROMBIN TIME INR 1.03 FIBRINOGEN 340 ACTIVATED PT TIME SEC 28.9 ACTIVATED PT TIME RATIO 0.96 D DIMER 13 נורמה 0-250 WBC 9.6 NEUT% 66 lym% 25.5 MONO% 6.4 EOS% 1.7 BASO% 0.4 RBC 4.77 HB 13.6 HCT 39.5 MCV 82.8 RDW 12.9 PLT 214 MPV 11.1 חריג, נורמה 6.4 - 11 PDW 13.6 מה אומרת התוצאה של הטרופונין החריגה?בתודה רבה עדי! חשוב לציין שאני חשופה לקור כבר מספר שבועות האם זה יכול להיות דלקת בשריר הלב?

שלום רב, תדוה על פנייתך. תמונה לא לגמרי בורה לי.... טרופונין אומנם מוגבר אך במצקת של ממש. לעיתים זה ייתןכ במקירם של תסחיף ריאתי, או פגיעה בשריר הלב מסיבות אחרות כגון דלקת בשריר הלב. מצב לא לגמרי ברור כאמור.... הייתי שוקל אישפוז לצורך השלמת בירור. יש צורך בדיקת טרופונין חוזרת. בברכה, דר' דדשב