בעיות לב ושיעול שאלה מוזרה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/01/2006 | 23:14 | מאת: אפרת

אמא שלי חולת לב מטופלת. שנים או שלושה התקפי לב, שלושה צינתורים בעשר שנים אולי קצת יותר. שישה סטנטים. כלי דם... נו... מתפרקים.. עדיין מעשנת...ריאות נקיות (נו.. נקיות מסרטן אני מניחה) בשנתיים האחרונות לפחות שמתי לב שהיא משתעלת בהתקפי שיעול נוראיים בתקופות שהאנמיה שלה מתדרדרת. היה לה דימום פנימי חודשים רבים שפוצה בעירויים עד שגילו את מקורו ואיבוד הדם נפסק (כתוצאה מאחת התרופות שקיבלה הרבה שנים) . אבל היא עדיין סובלת מאנמיה בשל חסר בויטמין בי שתיים עשרה וכשיורדים ערכים אילו היא מתחילה סידרה של זריקות. בתקופות שיש לה אנמיה היא משתעלת הרבה ובהתקפי שיעול נוראיים עד שהיא מקיאה. בתקופות שהאנמיה פוחתת וערכיה סבירים היא לא משתעלת כל כך הרבה רק שיעול מעשנים שגרתי ונסבל (הכל יחסי...). גם שיש לה בעיות קרדיולוגיות היא משתעלת. האם יש קשר? מהו? הדבר היחידי שעוזר להתקף שיעול כזה זה ... לחם. או בייגלה...?? האם זה מוכר ומה ההסבר לכך? האם יש עוד אפשרויות להרגיע שיעול כזה? בנוסף למכשולים פיסיים אילו היא גם סכרתית ויש לה לופוס מטופל. אני מפנה את השאלה לפורום זה כי אני סבורה שהשיעול דווקא קשור לתפקוד הלב.. פיצוי על משהו , אספקת דם. האם זה הגיוני?

09/01/2006 | 15:27 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לאפרת שלום רב, המקרה של אמך מסובך וקשה בכדי לתת חוות דעת בפורום. בכל זאת, שיעול כמו שאת מתארת בהחלט יכול להיות ביטוי של אי ספיקת לב - גודש בריאות, אבל גם יכול להיות כתוצאה מעישון ממושך, בעיות ראתיות אחרות, תרופות - חוסמי ACE, וכו'. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים