דופק ביד - כמה פעמים שקרו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/07/2009 | 13:12 | מאת: רגב

תוך כדי אימון בחדר כושר, אימון משקולות (כלומר לא סיבולת לב ריאה, כך שאני לא מתנשף או משהו כזה), שמתי לב שהדופק ממש חזק אני מרגיש את הלב פועם חזק, מה שהגיוני (כי אני יושב אז אתה מרגיש פעימות אם אתה לא רץ). אבל כשאני בודק את הדופק ביד, הוא לא כל כך נמוש. אפשר להרגיש אותו אבל הוא לא חזק בכלל, ואולי חלש (מבחינת עוצמת הדפיקה). זה נורמלי? לא היתה לי חולשה אבל פחדתי שאני עומד להתעלף או משהו, אבל אני היפוכונדר וחשבתי שאני סתם לחץ ללחץ על שום דבר.

שלום רגב, עצמת הדופק הנמוש בשורש כף היד משתנה מאדם לאדם ומושפעת מגורמים רבים כגון ההפרש בין לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי, הענות כלי הדם, נפח הפעימה ועוד. פעמים רבות הדופק נמוש מוחלש מחוסר מיומנות וידע היכן הוא נמוש באופן המקסימלי. לעיתים למרות מאמץ הדופק הפריפרי מוחלש. תחושת טרום עלפון לאחר מאמץ מתפרץ יכולה לנבוע כתוצאה מעירור יתר של המערכת הפרסימפתטית לאחר מאמץ. מבלי להיכנס לפרטים לגבי גילך ומצבך הכללי, התופעה שאתה מתאר נראית לי נורמלית. תודה על פנייתך לפורום

27/07/2009 | 16:09 | מאת: רגב

הערה אחרונה - אני חובש בהכשרתי, אני מודד על העורק הרדיאלי בשורש פרק היד. ועדייין הדופק שם לא חזק. כך זה אמור להיות?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים