דופק גבוה בספינינג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/01/2006 | 19:15 | מאת: סימונה

אני בת 30, מזה חמישה חודשים אני מתאמנת באימוני ספינינג כשלוש פעמים בשבוע. פעם או פעמיים נוספות אני עושה שיעורי עיצוב חיטוב. לאחרונה רכשתי שעון דופק ומסתבר שברוב השיעורים, כמעט לאורך כל השיעור אני עובדת על דופק שבין 180 ל- 195 פעימות בדקה. זאת למרות שאני בכושר ואיני מרגישה ברע בזמן השיעור. בעבר הי לי חשד לאיוושה ובבדיקת EKG שביצעתי לפני מספר שנים נמצאה השטחה קלה בקטע T. יש לציין גם שהברזל שלי נמוך. פרט לכך אני בריאה. דופק המנוחב שלי 73. האם יש לי מה להיות מודאגת? הייתכן כי הדופק הגבוה הוא הדופק הרגיל שלי? מה המלצתך? תודה מראש על התשובה

09/01/2006 | 10:54 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לסימונה שלום רב, דופק המטרה אליו את צריכה להגיע בזמן מאמץ הוא 190 לדקה. לכן, אין סיבה לדאגה, עם הזמן אני מניח שהכושר הגופני שלך יעלה והדופק לא יעלה כל כך מהר. המלצתי להמשיך בפעילות גופנית. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים