לאן הולכים מכאן?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

15/12/2006 | 09:40 | מאת: אמיר

השאלה הזו מיועדת לאבי: בן 75, צונתר לפני שבועיםי עקב תעוקת חזה בלתי יציבה. נמצאה מחלה דו כלית עם מספר הצרויות ב-LAD וב-D1 עם RCA חסום כרונית ומתמלא מ-LAD. בוצעה פתיחה עם שימת שלושה תומכים ל-LAd. הפעולה עברה ללא סיבוכים והחולה מרגיש סביר, אך לא יותר טוב מלפני הצינתור. סובל גם מלחץ דם גבוה וכרת קלה לא תלויה באינסולין. האם הייתם ממליצים להשלים את הצינתור, לעשות ניתוח מעקפים או לא לעשות דבר ולבדוק שוב בעוד כמה חודשים?

15/12/2006 | 14:31 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

בשלב זה יש להמתין בסבלנות ולטפל בעזרת טיפול תרופתי מתאים. אין מבצעים ניתוח בעורק RCA כאשר LAD תקין.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים