שאלה חשובה!!!!

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/12/2006 | 15:50 | מאת: עדי

שלום! אימי חשה בשנה האחרונה בכאבי חזה חזקים מאוד, שהתגברו ביותר בחודש האחרון. בעקבות כך, היא החליטה לפנות לרופא המשפחה, שהפנה אותה, עקב אי ידיעתו, למיון ברמב"ם. אני התלוותי איליה, כביתה, לחדר מיון אתמול- יום שני 4/12/06 והיא עברה בדיקות מקיפות הכוללות: צילום חזה, איזוטופים-רפואה גרעינית ( מיפוי חזה ) כי חששו כי יש לה אמבוליזם ( קריש ) בלב אך לאחר הבדיקה התברר כי זה לא נכון ( למזלינו) (כמובן, שגם לא מדובר ב-ANGINA PECTORIS ) , בדיקות דם ( גזים בדם ) וכמובן, כדוריות דם אדומות / לבנות, ובדיקות אק"ג ( התחברה למוניטור ובמשך הרבה מאוד שעות ) ובדקו אם קיימים אנזימים בלב- התוצאה שוב יצאה שלילית ( למזלינו ) אך למרות כל הבדיקות הרופאים והאחיות שבדקו אותה במיון לא מצאו תשובה ברורה לטכיקרדייה ( קצב לב מוגבר ) שממנה היא סובלת כבר קרוב לשנה.... והעדיפו אחרי התייעצויות בינם לבין עצמם ובין מנהל מחלקת המיון הראשי לשחרר אותה- היום- יום רביעי-5/12/06 כשהיא עדיין סובלת מכאבים חזקים באיזור החזה וקושי רב לעלות במדרגות וקבעו כי בגלל היותה חולת סוכרת עליה לקחת אספירין- שמחזק את הלב וכדור נוסף להגנתם של הכליות.... (בנוסף לכדורים להורדת ל"ד וסוכר- גלוקופאג' ועוד כדור כתום שהיא לוקחת..... ) שחררו אותה לעשות מעקב בקופ"ח וכן לבדיקות מאמץ ותפקודי ריאה שאינן נעשות במסגרת ביה"ח אלא רק למאושפזים..., וכן ct לב.... רציתי לשאול- מה בדיוק יש לה? מה ניתן לעשות על-מנת לרפא זאת? האם טכיקרדייה אכן מסכנת חיים? האם הכדורים משפרים את כאביי החזה מהם היא סובלת? תודה רבה!!!! זה חשוב לי מאוד!

שלום עדי, לרופא המשפחה ולרופא המיון יש ייתרון גדול בכך שהם מכירים את אימך, בדקו אותה וראו בעיניהם את בדיקות העזר. אני מבין כי הם התרשמו כי התלונות אינן אופיניות לתעוקת חזה והמליצו על ברור לא פולשני לברור איסכמיה וברור ריאתי כדי לשלול את האפשרות כי הסיבה לקוצר הנשימה אינו לבבי אלא ריאתי. טיכקרדיה היא דופק מהיר ואם הקצב הוא סינוס, הדופק מהיר כתוצאה מהפרעה נוספת שיש לאבחן. מהכדורים שציינת, אין כאבים המפחיתים את כאבי החזה באופן משמעותי. הפחתת הכאבים תיתכן רק אם תיודע הסיבה לכאבים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים