פעימות לדקה הבדלים.....

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/10/2020 | 15:24 | מאת: דניאל

דוקטור נכבד, ניתן להבין כי דופק תקין נחשב בין 100-60 פעימות לדקה בהנחה שהוא סדיר. יש מצבים בהם גם דופק 50 נחשב תקין. שאלתי: בהנחה של שני אנשים החיים עד גיל 80, ולצורך הדוגמא הדופק הוא ללא שינוי, ליבו של האחד(50 בדקה) יתכווץ כ 2.2 מיליארד פעמים. ליבו של השני (100 בדקה) יתכווץ כ 4.4 מיליארד פעמים. האם באמת אין משמעות ל"משאבה" העובדת כפול? והאם לדעתך לא הגיע הזמן לשנות את התבחינים לקביעת קצב לב תקין? מקדים תודתי

דניאל שלום, טווח הנורמה של הדופק התקין ממקור סינוס הוא רחב והוא משתנה בהתאם למין, טונוס סימפתטי, כושר גופני, משקל, תצרוכת הגוף, מצבי סטרס ועוד. אין התאמה חד חד ערכית בין הדופק במנוחה לאורך החיים (ניתן לדמות את זה באופן ציורי לעובדה שהמילים לא נגמרות אצל אנשים המדברים הרבה) תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים