הבדיקות יוצאות תקינות- אבל אימי מרגישה לא טוב.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/08/2020 | 01:06 | מאת: י.

שלום, אלו תוצאות אקו לב, האם הן תקינות? normal LV size and systolic function -visually estimated lvef 60% normal right ventricle calcified aortic vavle mild mitral regurgitation mild tricuspidl regurgitation ppa est 25mmHg+rap - מה זה???? normal LVC העלילה אימי מתחילת יולי החלה עם בדיקות לב לראשונה. 1. נעשה הולטר- תקין 2. אק"ג- יוצא תקין. 3 טרופונין ובדיקות דם - תקין. הבעיה שלה לדעתי החלה מזמן למרות שמתכחשת שיש לה משהו.למשל בעליה במדרון אח"כמרגישה קושי עם הנשימות. לא תמיד אבל קורה. ושמתי לב שעם הזמן התכיפות של הבעיה עולה עד שהגיע ממש כעת להרגשת דפיקות לב ממש חזקות. שבאו והלכו במרווחים גדולים וגם זה הפך לעיתים תכופות.נבדקה כבר כמה פעמים ע"י אקג.לחץ דם.במרפאה. בתחילת יולי הרגישה כמה פעמים שוב דפיקות כמעט יום אחר יום ונקבע תור להולטר. עד שבוקר אחד נאלצתי להזמין מד"א. כי על הבוקר הרגישה שממש קשה לה לנשום ואפילו לא יכלה ללכת לתור שקבעתי לה עוד קודם לרופא. מד"א מצאו ממצא באק"ג. לחץ דם היה ממש גבוה נדמה לי 190/80( היא לא סובלת מלחץ דם גבוהבכלל להפך תמיד נמוך) בבי"ח בדקו שוב אק"ג יצא תקין ובדיקות דם תקין ושחרורו וביקשו אקו לב. אתמול היא הרגישה קושי לנשום ואת הלב וצריבה בחזה ואח"כ היה לה סחרור קל. ואח"כ שוב אחרה"צ. גם היום בבוקר היא לא במיטבה. מה זה יכול להיות? בעבר היה יום שבדיוק שהרגישה תסמינים מדדו לה לחץ דם ומצאו גבוה. גם נזכרתי שמידי פעם הלחיים שלה סמוקות האם הסיבה היא לחץ דם שעולה ויורד בפתאומיות? היא לא ראתה רופא כי כעת בבידוד קורונה. והרופא חולה וקבעו לה תור טלפוני ובכלל לא יצרו קשר. אתמול רופא טלפוני אחר לא רצה לראות את הבדיקות שעשתה ואמר לה קחי אקמול ואם תרגישי לא טוב אז מד"א. אשמח לעזרתך.

שלום רב, הפורום לא יכול לשמש תחליף להתיעצות רפואית פרטנית. באקו לב מצויין כי המסתם האאורטלי מסוייד אך אין מידע לגבי קיומה של היצרות אאורטלית אשר אם קיימת, יכולה להסביר את מרבית התופעות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים