ניתוח לב פתוח, החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/11/2006 | 10:54 | מאת: מב

אמי בת 84. מזה שנתיים היא במעקב קרדיולגי עקב מסתם לא תקין. היא מתעייפת צאוד אך אינה מתעלפת ואינה סובלת מקוצר נשימה או כאבים בחזה. שני הרופאים אצלם היא במעקב נותנים חוו"ד הפוכה: אחד אומר שהיא צריכה ניתוח דחוף השני אומר למשוך כמה שיותר. שאלתי: בהנחה שחוץ מעודף משקל מצבה הבריאותי תקין, מה סיכויה לעבור את הניתוח ולתקפד בצורה טובה (סטטיסטית לגיל)?

שלום לך, כמו בכל בעיה מורכבת, קשה להניח כי באינטרנט ניתן לתת עצה נכונה. ההחלטה האם לשלוח אישה בת 84 לניתוח גדול אף פעם לא פשוטה ודורשת היכרות מעמיקה עם כל הנתונים. בשאלתך אפילו לא ציינת מהי הבעייה ובאיזה מסתם. כמו כן לא ידוע האם דרושה התערבות מעבר להחלפת המסתם. במרכז רפואי רמבם קיימת מרפאת מסתמים, ועם התחייבות מתאימה ניתן להתיעץ. לקביעת תור ניתן לפנות לטל. 04-8543450 תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים