tavi החלפת מסתם..........

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/01/2020 | 14:40 | מאת: מודאגת

אבא שלי בן 82. ברקע ניתוח מעקפים וצינתורים.ערכו צינתור פתחו שתי סתימות עורקים קטנים- לדברי הרופא. ומצאו שיש לבצע tavi.אשמח לדעת על שם של רופא מומחה לtavi?האם מומלץ בגיל כזה?

שלום למודאגת, החלפת מסתם באמצעות צנתור או בקיצור TAVI מבוצעת במרכזים רבים בארץ בהם בנוסף למחלקה הקרדיולוגית יש גם מחלקת ניתוחי לב. פעולה זו מבוצעת גם ברמבם למעלה מ 10 שנים. ההתוויה להחלפת המסתם היא קיומה של היצרות אאורטלית חמורה הגורמת לתסמינים, במטופלים עם סיכויים גבוהים להצלחה ולשיפור בתסמינים בסיכון סביר. אינני נוהג להמליץ על מבצעים בפורום זה ובנוסף, אין הנחתום מעיד על עיסתו. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים