האם אפשר לקחת כדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/01/2020 | 13:37 | מאת: רוני

שלום דר ארתור אני בן 48 חולה מסתמי יש לי דליפה קשה במסתם מיטרלי כרגע לא צריך התערבות כירורגית (במעקב רפואי) רציתי לשאול אם אני יכול לצרוך ויאגרה? בגלל הבעיה המסתמית זה לא מסוכן לי ?? תודה

רוני שלום, תרופות מקבוצת מעכבי פוספודיאסטרז כדוגמת ויאגרה עלולות להחמיר תסמינים של אי ספיקת לב שמאלית בסובלים מלחץ גבוה בעורקי הריאה (יתר לחץ דם ריאתי) שהוא משני לדליפה מיטרלית חמורה ועלייה בלחץ בעלייה השמאלית. במקרים כאלה הלחץ הריאתי המוגבר מגן על הריאות מפני הצפה. הויאגרה מורידה את הלחץ בעורקי הריאה ועלולה להביא להצפת הריאות ולהתפתחות של אי ספיקת לב. אם הלחץ בעורקי הריאה תקין ואין תסמינים של אי ספיקת לב, ייתכן וניתן לצרוך ויאגרה, אך הדבר צריך להעשות בתאום עם הקרדיולוג המטפל במרפאת המסתמים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים