אפשרות לצינתור וירטואלי בטרשת עורקים מתקדמת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/09/2019 | 17:51 | מאת: רן

שלום, אבא שלי בן 95 חולה במחלת לב איסכמית מזה כ-40 שנה, עבר ניתוח מעקפים לפני כ-35 שנה, ומאז כ-5 צינתורים בהם הושתלו סה"כ 9 סטנטים. כיום סובל מתעוקות חזה במאמצים קלים ובמיפוי-לב נמצאה איסכמיה קלה בצד ימין, אך מפאת הסיכונים הקשורים לגילו הוחלט שלא לצנתרו. האם יהיה ניתן להפיק תועלת מצינתור וירטואלי למרות הקושי הטכני בפיענוח (כפי שהוסבר לי)?

רן שלום, בדיקת CT של הלב יכולה להעריך בצורה טובה את מצב המעקפים אך היא כרוכה בחשיפה לחומר ניגוד. ההתערבות במעקפים בני 35 שנים היא בעלת יעילות מוגבלת, אך ניתן לעיתים להקל על התעוקה באמצעות התערבות בעורקים הנטיביים. אם יש כוונה לבצע התערבות פולשנית למרות הגיל המופלג, אם אין מידע קודם על מצב המעקפים מצנתורים קודמים, ותפקודי הכליות סבירים, יש הגיון בביצוע CT של עורקי הלב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים