מחלת שריר הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/10/2006 | 16:22 | מאת: שרי

שלום! לאחי יש dilated cardiomyopathy על פי אקו בו מצאו severe lv dysfunction, הרחבה 4 מדורי הלב moderate mr, pht 55. הכבד בסונר 17 ס"מ. הוא התלונן יל קוצר נשימה ודפיקות לב ללא קשר למאמץ. קרדיולוג התרשם מgallop ודופק מהיר. לא היו סימני אי ספיקת לב.כמו כאבים בחזה או קוצר במאמץ או פמג או בצקת ברגליים. בבדיקתו=ללא אי ספיקת לב אך טקקרדי עם s3. עד כאן מה שרשום בסיכום מחלה. שאלתי- לאיזה דרגה של impairment על פי nyha שייך אחי? אם דרגה 3 הוא זכאי לפיצוי כספי מביטוח. אני לא מבינה את המונחים... תודה

שלום שרי, חסרים פרטים קליניים רבים כדי לענות על שאלתך. ה NYHA היא קלסיפיקציה של חומרת אי ספיקת הלב לפי הדרגה התפקודית. אם הוא סובל מקוצר נשימה המחייבו לעצור למשך מספר דקות במאמץ קל (פחות מעליית שתי קומות ברציפות) הדרגה התפקודית היא NYHA-3 תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים