תרופת אפיקסבן פעמיים ביום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/04/2019 | 18:48 | מאת: מתן אפיקסבן לחודש.

ד ר נכבד!אמי בת 69 עברה פרפור פרוזדורים,הפירפור חלף ללא טיפול מידי,אך ניתן לה אפיקסבן 5mgx2 למשך חודש ימים בשאלה של קיום קריש.האם אפשר לזהות קריש באקו לב? האם הטיפול לחודש ימים בתרופה מספק? קיימים גורמי סיכון:סכרת י.ל.דם תרשת עורקים שומנים בדם,הכל מאוזן ומטופל. תודה על תשובתך המלומדת.

שלום רב, לפי דרוג CHADS VASC שתפקידו להעריך את הסיכון לארוע מוחי בסובלים מפרפור פרוזדורים התקפי או קבוע, אימך זקוקה לטיפול נוגד קרישה לשארית החיים. ההתוויה לא קשורה לקיומו (או אי קיומו) של קריש באזנית העליה השמאלית, אותה ניתן לאבחן בבדיקת אקו דרך הוושט. הנחיות לטפול ספציפי יכול לתת רק הקרדיולוג המטפל המכיר את הרקע הרפואי וממצאי הבדיקה הגופנית ולאחר שהעריך גם את הסיכון לדמם עם טיפול נוגד קרישה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים