סיכון בבדיקת אקו לב חוזרת לאחר שבוע

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/02/2019 | 09:09 | מאת: שמוליק

האם קיים סיכון בבדיקת אקו לב הנעשית 7 ימים לאחר בדיקה קודמת?

שמוליק שלום, בדיקת אקו היא לא פולשנית ואינה כרוכה בחשיפה לקרינה או לחומר ניגוד. לפיכך אין בה סיכון. רב במקרים נדירים דרוש מעקב בהפרשים של שבוע בין בדיקה לבדיקה כגון זיהום במסתמי הלב, נוזל פריקרדיאלי וכד'. תודה על פנייתך לפורום

02/03/2019 | 09:58 | מאת: שמוליק

לגבי היצרות אורטלית, שטח - 1.0 LVEF - תקין, מפל אאורטלי - 67/39, לחץ ריאתי 40. קוצר נשימה במאמץ קל. (ופרטים נוספים - במסמך המצורף )- האם מומלץ להחליף מסתם אורטלי או שניתן להסתפק במעקב?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים