תשובות הולטר לב בהריון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/02/2019 | 20:25 | מאת: דנה

שלום ד"ר. אני בת 29, מתאמנת באופן קבוע (אירובי וכוח, מאמנת כושר) שבוע 20 להריון. נשאית למחלת אמרי דרייפוס (סוג של ניוון שרירים שמשפיע גם על הלב) בגלל הנשאות למחלה, אני נמצאת במעקב לבבי. (אחי, חולה במחלה, מושתל קוצב לב ולוקח כדורים לדילול דם) לפני שבועיים עשיתי אקו לב והולטר 24 שעות. בבדיקת האקו הכל יצא תקין אך בהולטר הופיעו כמה הפרעות: נצפו VPC'S בודדים בתדירות של 1-85 לשעה, נצפו גם הקטעים ביג'מיניה. נצפו סה"כ 195 APC'S בודדים במשך הבדיקה נצפו 2 זוגותACP'S נצפה TRIPLET APB'S במהירות עד 114 לא נצפו הפרעות הולכה. אשמח לדעת כמה זה חמור? האם זה בגלל ההריון? האם יש מצב שזה ישתפר? האם דורש טיפול? תודה.

דנה שלום, פורום זה לא דן בהפרעות קצב ולא במחלות עם רקע גנטי. אם תפקוד הלב תקין, ואין תסמינים, פעימות מוקדמות לרוב אינן מסוכנות ולא דורשות טפול ספציפי לדיכוי הפרעות קצב. בהריון ישנם שינויים הורמונליים אשר יכולים להעלות שכיחות פעימות מוקדמות. תודה על פנייתך לפורום תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים