צותאות אקו לב לא ברורות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/01/2019 | 20:28 | מאת: דני

שלום רב , שמי דני ,אני בן 45 היו לי בעיות לחץ דם מי כמה שנים : 160 , 80 ועכשיו הוא בטיפול עם רופא משפחה וירד בארבה . אני עושה ספורט : אופני קושר (בבית) 3 פעמים לשבוע במהירות טוב מאוד משקולות והלטרופילי. איין לי בכלל שום כאבי חזה ומרגיש טוב ,חוץ מי סחרחורת קטנות לפעמים , אבל אף פם כשאני עושה ספורט. היה לי קולות הלב שמורים א/ס - 2/6 SYSTOLIC CLICK ? ואז הקרדיולוג שלח אותי לעשות אקו לב ובתוצאות היה הכל תקין חוץ מי שני דברים -העליה השמאלית מורחבת במידה קלה -האאורטה העולה מורחבת במידה קלה כולל השורש לסיכום : הרחבה קלה של העוליה השמאלית ושל האאורטה העולה שאר הבדיקות בתחומי הנורמה. השאלה שלי מה זה אומר ? האם זה מסוכן ? והאם אני יכול להמשיך ספורט ומשקולות והלטרופילי.? תודה רבה

דני שלום, בבדיקת האקו המצוטטת אין פתולוגיה משמעותית אשר משפיעה על יכולתך לבצע פעילות גופנית. עלייה קלה בגודל העלייה השמאלית ובקוטר האאורטה יכולים לנבוע מלחץ דם שהיה לא מאוזן במשך כמה שנים. תודה על פנייתך לפורום

15/01/2019 | 10:09 | מאת: דני

תודה רבה !!!!

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים