היצרות בינונית של מסתם אורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/01/2019 | 12:28 | מאת: רחל

שלום רב, לפי הוראות רופא המשפחה אני לוקחת : טריטייס 5 מג פעמיים ביום, דיזותיאזיד 12.5מג פעם ביום,אספירין 100מג פעם ביום ,קרסטור 10מג כל יומיים. לחץ הדם לא יציב בזמן האחרון ועלה לי לפעמים עד 165/85 רופאת המשפחה הוסיפה לי כדור אחד ביום של אמלודיפין 5מג. שאלותיי: האם כדור אמלודיפין יכול להחמיר את בעיית ההיצרות במסתם האורטלי? וכשלחץ הדם מתייצב (130/75)להפסיק לקחת אמלודיפין? תודה , רחל

רחל שלום, לחץ דם לא מאוזן, גורם לעומס נוסף על הלב מעבר לעומס הנוצר על ידי היצרות אאורטלית. לפיכך קיימת חשיבות לאיזון לחץ הדם. נטילת אמלודיפין אינה מחמירה או מאיצה את תהליך ההיצרות במסתם האאורטלי. באופן כללי ניתן לומר כי הטיפול בלחץ הדם הוא כרוני. אין כוונה להגיע ליעד כלשהו ואז להפסיק טיפול. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים