סחרחורת לאחר החלפת מסתם מיטראלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/12/2018 | 17:58 | מאת: ליאור

שלום לך אימי בגיל 80 עברה החלפת מסתם מיטראלי ומזה כשנתיים שהיא אחרי הניתוח עדין סובלת מסחרחורות בלתי פוסקות בעוצמות משתנות, לא תמיד ביחס למאמץ אותו היא מבצעת. ביצענו בדיקות של דופלר צוואר, בדיקות א.א.ג שיצאו תקינות. טופלה בדיקור ורפלקסולוגיה, שעזרו לזמן מוגבל. האם יש טיפול להרגעה / הפסקת הסחרחרות ( א.א.ג הסביר לנו שיתכן כי הסחרור נובע משינוי במפל הלחצים מהלב לעורק, שגורם לחמצן לא להגיע באופן רציף ). האם זו יכולה להיות הסיבה ? הניתוח הצליח אבל איכות החיים של אמא שלי נפגעה. אשמח לתגובה ליאור

ליאור שלום הסיבות לסחרחורת בגיל המבוגר הן מגוונות, החל מבעיה וסטיבולרית (היקפית), סיבות נוירולוגיות (ארוע מוחי, תסחיפים תת קליניים עם או ללא קשר לניתוח), מחלות נווניות של המוח ועוד. סחרחורת סיבובית אינה מאפיינת תגובה אורתוסטטית (שינוי לחץ הדם עם שינוי התנוחה) תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים