צום וקומדין.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/09/2018 | 20:19 | מאת: ארז

שלום רב, לפני שנה וחצי הוחלף לי המסתם למכני ומאז אני צורך כמובן קומדין עם inr מצוין ומאוזן, אני בן 40 פעיל מאוד ספורטיבית ומרגיש מצוין. רציתי לשאול האם מותר לי לצום ביום כיפור? (לפני שנה לא צמתי כי זה היה קרוב לניתוח) לפי מה שהבנתי שחוסר נוזלים עלול לגרום לתקיעת המסתם? אודה לתשובה.

ארז שלום, קרישיות הדם במטופלים בקומדין תלויה בתזונה וגם בנפח הנוזלים. מומלץ לא להגיע למצב של התייבשות אשר יכול לגרום לקרישיות יתר. ממליץ לשתות מים (כליטר וחצי) במהלך הצום. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים