כאבים בחזה.אקו ומיפוי לב תקינים.האם יש צורך בצינטור?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/09/2018 | 12:23 | מאת: דינה

שלום רב! אני בת 55.ברקע כולסטרול גבוה שמטופל בסטטינים.גם יש לחץ דם גבוה שמטופל באמלו 5 מ''ג וקרדילוק 1.25 מ''ג. לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח בקעים בהרדמה כללית(3 שעות) מאז מידי פעם כאבים בחזה במנוחה.כאבים שבאים וחולפים. האם יש צורך בבדיקות נוספות לבירור כאבים בחזה? תודה רבה.

דינה שלום, כאבים בחזה אשר אינם קשורים למאמצים ואינם בעלי אופי לוחץ נקראים כאבים בלתי טיפוסיים. אם אק'ג במנוחה תקין, ניתן לבצע מבחן מאמץ רגיל כדי להעריך את הדרגה התפקודית ולשלול מחלה כלילית משמעותית. תודה על פנייתך לפורום

10/10/2018 | 21:41 | מאת: Hanna

מה לגבי צרבות לאחר צנתור? אבי ערך צנתור שבמהלכו הושתלו לו שני סטנטים וכעת הוא מרגיש צרבות במאמץ. הצנתור היה לפני שלושה חודשים.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים