תפקוד דיאסטולי "לקוי"

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/07/2018 | 23:28 | מאת: יהלי

בבדיקת אקו לב נכתב:" תפקוד דיאסטולי-בתבנית זרימה מיטרלית גל a גבוה מגל e המעיד על הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי ( דרגה 1)" אני בת 52, ללא לחץ דם, ללא סוכרת, ללא עישון חשה חולשה. נצפה נוזל פריקאדיאלי קדמי בכמות מינמלית באותה בדיקה. הרופאים מתעלמים מממצא זה ואני חוששת שהוא יחמיר. מה נהוג לעשות בקרה כזה? מה היית ממליץ? כיצד ניתן למנוע החמרה? בברכת תודה

יהלי שלום, הממצאים המתוארים בבדיקת האקו הם אקראיים ואין להם משמעות קלינית. הם אינם מסבירים את התלונות על חולשה. נוזל פריקרדיאלי בכמות מינימלית הוא פיזיולוגי ואינו מעיד על בעיה. גם הפרעה קלה בהרפייה היא חלק מההתבגרות, ולא נראה שיש צורך בטיפול ספציפי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים