החלפת מסתם מיטרלי סיבוכים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/06/2018 | 21:02 | מאת: ראמי

ערב טוב מה הסיבוכים שיכולים להיות שלאחר החלפת מסתם מיטראלי בבן אדם צעיר שהוא בריא לחלוטין ? האם החלפת מסתם מיטרלי יכולה לגרום להפרעות בקצב הלב ? תודה

ראמי שלום, קשה לכלול בתשובה קצרה את מכלול הסיבוכים הפוטנציאליים של ניתוח לב פתוח להחלפה או תיקון של מסתם. ככל שהאדם צעיר יותר ובריא יותר, הסיכויים לעבור את הפעולה ללא סיבוכים גבוה יותר. בהחלט ייתכנו הפרעות קצב בעקבות ניתוח לב וגם בעקבות המחלה המסתמית לכשעצמה ללא קשר לניתוח. הפרעת הקצב השכיחה ביותר היא פרפור פרוזדורים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים