שאלה גגגגגגגגגגגגגגגגגגג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/06/2018 | 10:52 | מאת: דן

שלום בן 43 חולה סכרת מגיל 20 משקל עודף לפני יומיים שריפה ביד שמאל כאב המום בחזה אקג תקין בדיקות דם הכל תקינות חוץ מבדיקת טרפומנין עד 14 יצא 16 המלצה בבית החולים בדיקות אקו לב ועוד .העם במקום לעשות את כל הבדיקות ולפי הרופאים אם סכרת והשמנת יתר אני בסיכון חלילה לא כדאי לעבור צינתור ולהיות יותר רגוע

דן שלום, בנבדקים עם גורמי סיכון מרובים והסתמנות קלינית של תעוקת חזה עם עלייה בסמנים בדם, לרוב נדרשת הדמיה של העורקים הכליליים. על הרופאים המטפלים, בהתאם להתרשמות הקלינית להתוות את המשך הברור והטיפול. הדמיה אנטומית של עורקי הלב מבוצע או על ידי CT של עורקי הלב או באמצעות צנתור פולשני. בדיקות תפקודיות כגון מבחן מאמץ, מיפוי לב או אקו לב במאמץ יכולות לתרום אם אין מדובר בארוע כלילי חד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים