קיום יחסי מין לאחר צנתור טיפולי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/05/2018 | 07:20 | מאת: הקטור

שלום ! בן 70. לפני שבוע עברתי צנתור לב טיפולי, עורקים כליליים דרך עורק פמורלי ימני : LM תקין LAD טרשת קלה LCX טרשתי חסימה תת-מלאה של M2 (עורק גדול ודומיננתי ) לאחר מספר ניסיונות להעברת תילים שונים הועבר תיל בעזרת מיקרוקטטר, נופח בלון 1.5/15 מ"מ ולאחריו2/20מ"מ והושתלDES בקוטר 2.5/30מ"מ בתוצאה סופית טובה. בסיום הצנתור העורק נסגר ע"י אנגיוסיל, ללא סיבוכים. רשימת התרופות שאני נוטל: m"g 20 OMEPRAZOLE / LOSEC m"g 5 RAMIPRIL / TRITACE m"g 75 CLOPIDOGREL / PLAVIX m"g80 ATORVASTATIN / LIPITOR m"g 100 ACETYLSALICYLIC ACID ASPIRIN מבקש לדעת : 1. מתי אפשר לחזור לקיים יחסי מין? 2. הנני נעזר בגלולות מ"גSILDENAFIL ERECTOL 50 . האם מותר לי להמשיך עם זה ? בתודה מראש, הקטור

הקטור שלום, אם הצנתור לא בוצע בעקבות אוטם, והדרגה התפקודית מאפשרת עליית שתי קומות ללא תעוקת חזה וללא נשמת משמעותית, ניתן לחדש פעילות מינית. השימוש בתרופות לשיפור התפקוד המיני מותר אם לא נוטלים תרופות מקבוצת הניטרטים (כגון מונוקורד, מונולונג, קורדיל, ספריי איזוקט ואחרות) תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים