עם כדאי לקחת תרופות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/03/2018 | 21:29 | מאת: מיכאל

עברתי צנטור עם סטנט לפני 12שנה ולקחתי פלוויקס , לפני חודשיים עברתי צנטור עם 3 סטנטים , ונתנו לי גם אליקוויס . העם אפשר לקחת גם פלוויקס ואליקוויס ? תודה

מיכאל שלום, במטופלים עם פרפור פרוזדורים ומחלת לב כלילית שהצריכה השתלה של סטנטים, יש צורך בטפול משולב- טיפול נוגד טסיות למניעה של תרומבוזיס בסטנט, וטיפול המעכב את מערכת הקרישה כדי להפחית את הסיכון לארועי מוח. הטיפול המשולב מעלה את הסיכון לדמם אך נחוץ לתקופה מסויימת. משך הטיפול בפלביקס ייקבע על ידי הקרדיולוג המטפל. הטיפול באליקויס (אם אכן יש התוויה בשל פרפור פרוזדורים עם סיכון מוגבר לארועי מוח) הוא לתמיד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים