שטח המסתם האאורטלי לפי דופלר 1.3 סמ"ק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/03/2018 | 13:39 | מאת: יעקב כהן

בן 71, עוסק בספורט אירובי יומיומי,מקפיד על תזוזה ומשקל,ללא מחלות כרוניות. שטח המסתם האאורטלי לפי דופלר 1.3 סמ"ר, יחסית ל 1.8 סמ"ר לפני 15 חודש (אותה מרפאה, אותו רופא). האם לא מדובר בצניחה מדאיגה של התוצאות? האם ניתן להניח שקצב הצניחה ימשך והוא לינארי? ותוך שנתיים ארד ל 0.8 סמ"ר ואזדקק לניתוח? 1.האם יש מרכיבים תזונתיים,אימונים אירובים קשוחים, טיפול תרופתי שיכולים להאט את קצב ההתדרדרות? האם אקו לב במאמץ יכול לתת הסבר מדויק יותר על הצפוי לי? תודה מראש כהן יעקב

יעקב שלום, חישוב שטח המסתם האאורטלי נתון להטיות ולטעויות מדידה. יש להתחשב במדדים נוספים ובהם מפל הלחצים על פני המסתם, הקוטר הנמדד של מוצא החדר השמאלי וגם במראה המסתם, מבנהו ומידת ההסתיידות. קרוב לוודאי שאחת המדידות שגויה. התקדמות המחלה אינה לינארית וקשה לניבוי. ההתוויה להתערבות היא קיומה של היצרות חמורה ותסמינים הקשורים להיצרות. התקדמות המחלה אינה תלויה בתזונה, טפול תרופתי או אימונים כלשהם. אקו במאמץ נועד למצבים מיוחדים בהם תפקוד הלב ירוד וישנה היצרות חמורה למרות מפל לחצים נמוך. תודה על פנייתך לפורום

16/03/2018 | 11:51 | מאת: יעקב כהן

1.תודה על התשובה המפורטת והברורה. 2.אני טיפוס לחוץ, עם השפעה קיצונית של תופעת "החלוק הלבן", האם תוצאות האקו דופלר יכולות להיות מושפעות כמו לדוגמא בדיקות לחץ הדם? שאלתי נובעת מהתקווה שאולי ההרעה בשטח המיסתם נובעת מחישוב שלוקח בחשבון פרמטר שתלוי בהתרגשות? דופק? לחץ דם? במון תודות על תשובותיך. יעקב

יעקב שלום, לחץ הדם עשוי להשפיע על מפל הלחצים הנמדד דרך המסתם, אך אם מהירות הזרימה במוצא חדר שמאל נמדדת נכון וקוטר אפיק המוצא נכון, הדבר לא אמור להשפיע על חישוב שטח המסתם. ישנה חשיבות גם למראה המורפולוגי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים