צינתור לאבי,בן 84,כליות באי ספיקה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/02/2018 | 00:16 | מאת: דנה

שלום רב לאבי יש תחושה של "אין לי אויר",גם כשמחובר לחמצן. מתקשה לשכב,משתדל לשבת. בוצע אקו.רוצים לבצע צינתור אבל הכליות לא עובדות באופן תקין.יש סיכון לכליות. הבנתי שבביח רמבם יש מכשיר מיוחד לצינתור לחולי כליות .האם מומלץ לנסוע באמבולנס לרמבם ולבצע שם צינתור לאבי יש קושי בניידות. רגליו התנפחו. האם ניתן לשים מעט יוד? מהי המלצתך?

דנה שלום, מכשיר ה Renal guard אינו תרופת פלא ואינו פותר את בעית הסיכון לכליות בצנתור. שימוש בו מצריך הכנסת צנתר לכיס השתן. המצנתר תמיד משתדל להמעיט במתן חומר ניגוד ככל הניתן, אך לעיתים התערבויות מורכבות אורכות זמן ודורשות חשיפה לכמות משמעותית של חומר ניגוד עם יוד. כמו בכל התערבות, יש לשקול את התועלת הצפויה אל מול הסיכונים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים