מבחן מאמץ תוצאות ופענוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/11/2017 | 15:54 | מאת: שרון

שלום רב, עברתי לפני כמה ימים מבחן מאמץ. אשמח תתשובה לגבי התוצאה הנ"ל: כושר טוב. באק"ג במנוחה גלי T שליליים בv3-v6, avf, L3, L2. תגובת לחץ דם תקינה. ללא תלונות לבביות. מבחן מאמץ לא פסקני.

שרון שלום, כאשר באק'ג במנוחה יש שינויים בולטים בקטע ST-T, מבחן המאמץ לא יכול להבדיל בין מצב של בריאות לחולי בהקשר של גילוי איסכמיה. ניתן להתרשם מנתונים אחרים כגון הפרעות קצב הקשורות למאמץ, קביעת הדרגה התפקודית, ותגובת לחץ הדם. אם מטרת הבדיקה הייתה גילוי איסכמיה, כנראה שהיה רצוי לבחור בדיקה אחרת כגון מיפוי לב. רצוי לברר מהי הסיבה לשינויי האקג' במנוחה. לרוב הבדיקה הראשונה לשם כך היא אקו לב. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים