שימוש בספריי איזוקט בטכיקרדיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/11/2017 | 19:28 | מאת: איל

ד"ר קרנר שלום האם יש מניעה משימוש בספריי איזוקט בזמן כאבי חזה איסכמים כאשר יש במקביל טכיקרדיה? בדקתי במספר מקומות באינטרנט- בחלק כתוב שרק לחצי דם נמוכים או אוטם ימני הן הוריות נגד מוחלטות ובאילו במקורות אחרים (קווים מנחים אמריקאים ) נכתב כי אין להשתמש גם במצבי ברדיקרדיה וטכיקרדיה. מה נהוג בפועל מנסיונך כקרדיולוג המטפל בחולים בזמן ארוע כלילי חריף. ואם אכן לא ניתן להשתמש בניאראטים בזמן טכיקרדיה - מה כן נותנים להקלת הכאב תודה

איל שלום, בהתייחס לטיפול בניטרטים, יש להבדיל בין תסמונת תעוקתית יציבה לבין ארוע כלילי חד, ובסוג הארוע (תעוקה לא יציבה, NSTEMI, או אוטם עם הרמות ST) אם הדופק מהיר בתעוקת חזה יציבה, סימן שהטיפול אינו מיטבי ויש לשקול תוספת של חוסמי בטא. בארוע כלילי חד תלוי ממה נובעת הטכיקרדיה. אם היא נובעת כתוצאה מתפקוד ירוד של חדר שמאל ושוק קרדיוגני, אסור לתת ניטרטים, לעומת זאת עם הטכיקרדיה מלווה בלחץ דם גבוה ובגודש ריאתי, הטיפול בניטרטים עשוי לאזן את לחץ הדם, לייצב את המצב ולהקל על הגודש. להקלה על הכאבים בעת אוטם עם הרמות ST נהוג לתת מורפין. למרות שההנחיות ממליצות לתת ניטרטים, תרומתם להקלת הכאבים מינורית ביחס לתופעות הלוואי השליליות שעלולות להיגרם. במצבים של אוטם תחתון, בעיקר עם מעורבות של חדר ימין, הניטרטים עלולים לגרום לברדיקרדיה קיצונית, הפרעה להולכה החשמלית, ולתת לחץ דם חמור. הטיפול המרכזי הוא פתיחת העורק וחידוש הזרימה. תודה על פניתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים