לפני ניתוח מתוכנן ואקג לא תקין לדברי מרדים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/10/2017 | 22:22 | מאת: יאלי

שלום לפני כשבועים הייתי מועמדת לניתוח כריתת גידול בבלוטת התריס והוא נפל מהסיבה שרופא מרדים טוען שהאק״ג לא תקין יש היפוך גלי t v1-v6 אין לי תלונות ברקע יש הפרעות קצב חדריות מטופלות בטמבוקור יציבות וכן קוצר נשימה משני לבעית ריאות השאלה מה פתאום שינויים כאלה וממה זה ?? הת 36

יאלי שלום, אק'ג במנוחה מבוצע כבדיקת סקירה להערכת הסיכון הלבבי בניתוח. הסיכון תלוי בהיקף הניתוח, בדרגה התפקודית, ובתחלואה הנלווית. שינויים באק'ג במנוחה, בעיקר אם מלווים בתסמינים, עשויים להביא להרחבת הברור הלבבי לקראת הניתוח. כדי לשלול מחלת לב מבנית, לרוב נדרשת בדיקת אקו לב (בעיקר לשלול קרדיומיופתיה). במחלות ריאות לעיתים יש היפוך גלי T ב V1-V3 אך נדיר שהשינויים נמשכים עד V6. על הרופא הקרדיולוג להחליט על היקף הברור. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים