דופק גבוה וסכנת חיים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

15/08/2017 | 21:16 | מאת: שואלת

שלום, בת 28,לא מעשנת,ללא עודף משקל.סובלת מספר שנים מקצב לב מהיר שמתגבר בכל מאמץ קל.בדיקות דם תקינות,אקו לב במאמץ תקין,הולטר לב תקין,מבחן מאמץ תקין.קרדיולוגים רבים אומרים שהם מכירים את התופעה ושזה לא מסוכן.יש לציין שלא עשיתי ספורט שנים רבות ואני גם לא עושה כרגע. לפני יומיים ככל הנראה היה לי התקף חרדה כי חשתי סחרחורת,קוצר נשימה והדופק שנמדד היה 160 במנוחה.מדדתי דופק אחרי רבע שעה והוא חזר להיות 85 השאלה שלי היא האם דופק כזה גבוה במשך התקף חרדה שנמשך רבע שעה יכול לגרום להתעלפות?לדום לב?

שלום לשואלת, עלייה בתדירות הדופק כתגובה למאמץ, התרגשות או חרדה היא פיזיולוגית, ואינה מעידה על מחלת לב. אם הדופק מואץ אך מקורו מהסינוס, אין מדובר בהפרעת קצב אלא בתגובה תקינה. במקרה כזה הסיכון למוות פתאומי מדום לב או להתעלפות הוא נמוך מאד. הולטר קצב הלב יכול לאבחן האם עליית הדופק נובעת מהפרעת קצב כגון פרפור או רפרוף פרוזדורים, SVT, או שמא מדובר בתגובת הלב לצרכים המשתנים של הגוף באספקת הדם והחמצן. יש לוודא כי תפקודי התריס תקינים תנודות גדולות בתדירות הדופק מאפיינות גם נשים עם רזון ניכר או עם הפרעות אכילה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים