מרפן סינדרום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/10/2006 | 16:01 | מאת: עדן

נושא : מרפן סינדרום תאריך : 04/10/06 15:41 מחבר/ת : איילה אני בת 34 - נשואה+2 .- עברתי שני הריונות בניתוחים קיסריים(הראשון - ב-2002 והשני ב-2005) ברקע: ניתוח סקוליוזיס - איחיו חוליות - עם מוט הרינגטון בגב, (בשנת -85- שהייתי בת 13), ניסיתי לתקן את העקמת באמצעות מכשיר מילווקי, וזה לא עזר. בטופס סיכום הניתוח היה כתוב : שיש לי תסמונת מרפן - שהבנתי שזה מאופיין לאנשים גבוהים ורזים - שגם אני כזאת. עשיתי אקו דופלר בהריון עכשיו, ביוני, ואמרו שאין לי רשרוש בלב. בנוסף יש לי תסמונת דום נשימה - קרוב ל-485 הפסקות נשימה בלילה - ואני הבנתי כבר שאני חייבת לישון עם מכשיר סי.פאפ.- אגב: התסמונת הוגדרה בדרגת חומרה קשה. עברתי כריתת כיס מרה - לפרסקופיה - בשנת 94-95-לפני בערך 12 שנה. ועכשיו התגלה לי בקע טבורי גדול - הרניה - הבנתי שזה כנראה משרירים רפויים- או מהניתוח של הכיס מרה. עם מי אני צריכה להיות במעקב - מלבד קרדיולוג? האם לכל האמור לעיל , אני יכולה להוציא נכות מהביטוח הלאומי, כי אני מרגישה שנעשיתי חלשה ועייפה? (אני חושבת שהם מכירים בתמונת מרפן)? אנא עזרו לי - מעוניינת בתשובתכם! בתודה מראש! נ.ב.: יש לי גם בן שעבר ניתוח קרניוסינוסטוזיס, היום הוא בן - 4, והוא גם גבוה ורזה, וכיום יש לו גם משקפיים, כנראה מהניתוח - קרניוסינוסטוזיס - האם זה קשור למרפן? ולמי אני צריכה לקחת אותו למעקב? סך הכל - הוא מרגיש בסדר.

04/10/2006 | 20:16 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב, מומלצת בנוסף לקרדיולוג בדיקה ע"י אורטופד וכן בדיקת ראייה. בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים