מאמץ לאחר אוטם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/10/2006 | 18:51 | מאת: משה רשף

בו 54 לפני 4 שנים עברתי ארוע+בלון+סטנט לוקח כדור חוסמי בטא על בסיס יומי והולך מזה כחצי שנה 5 ק"מ ביום בקצב בינוני. שאלתי האם אין סכנה בכך שהדופק אינו יכול לעלות מעל 120 (עקב הכדור) כמו כן בהליכה בקצה מהיר יותר אני חש בקשיי נשימה וכאבים בשרירי הרגליים. ארודה על התיחסותך, משה

שלום משה, עלייך להמשיך להיות במעקב רפואי ולדווח לרופא המטפל על כל שינוי בהרגשתך ובדרגה התפקודית. אין סכנה בכך שהדופק אינו עולה על 120 פעימות לדקה, וזוהי למעשה המטרה של הטיפול בחוסמי בטא. לגבי כאבים ברגליים בעת מאמץ, יש להתרשם מאופי הכאבים, לשלול היצרויות בעורקים המספקים דם לרגליים או לשלול סיבות אחרות לכאבי שרירים כגון נטילת סטטינים להורדת כולסטרול. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים